Deel dit artikel
-

Saxo Bank neemt online broker BinckBank over

De Deense Saxo Bank neemt onlinebroker BinckBank over. BinckBank bevestigde vrijdag dat de Denen bereid zijn 6,35 euro per aandeel te betalen in contanten. Daarmee wordt de broker gewaardeerd op bijna 424 miljoen euro.

Dit weekend is overeenstemming bereikt (pdf) over de overname. ‘De combinatie van BinckBank en Saxo Bank zal de nodige schaalvoordelen opleveren en de strategische respons van beide ondernemingen op de huidige dynamiek van de markt vergemakkelijken,’ zo luidt een gezamenlijke verklaring.

De online handels- en beleggingssector staat volgens diezelfde verklaring momenteel voor verschillende uitdagingen, waaronder ‘uitdagende concurrentie, toegenomen regelgeving, lage rentestanden, de noodzaak aanzienlijke investeringen te doen in technologie en veranderend klantgedrag. Een dergelijke dynamiek vergt proactieve en doortastende strategische maatregelen’.

Het niet-beursgenoteerde Saxo Bank, die met SaxoTrader zelf al actief is in Nederland, wil na goedkeuring van de AFM BinckBank van de beurs halen. In Nederland en België zal de merknaam BinckBank overigens blijven bestaan, in andere landen worden de Binckklanten overgeheveld naar Saxo.

Ontslagen sluiten beide partners niet uit, maar men hoopt dat te bereiken via natuurlijk verloop.

BinckBank is in 2000 opgericht en opereert in Nederland onder de namen Binck en Alex.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond