Deel dit artikel
-

SBS start serie rond Marktplaats-advertenties

SBS start deze maand een serie onder de noemer Marktplaats: Heel Holland Handelt.

Vanaf maandag 5 februari worden de meest bijzondere verhalen achter Marktplaats advertenties elke werkdag in de vooravond uitgelicht bij SBS6.

De kijker maakt kennis met de mensen achter de advertenties, en de inspirerende verhalen achter deze advertenties. Zo maken we kennis met twee dames die onlangs op Marktplaats een bedrijfje zijn gestart in foampruiken.

Marktplaats: Heel Holland Handelt wordt geproduceerd door MasMedia.

Deel dit bericht

8 Reacties

Andrew

mijn marktplaats scoring filmpjes zijn veel leuker, zie deze https://youtu.be/sY1oU6IpmF8 of deze: https://youtu.be/pezAFouUMpk

M.A.Jansen

Beste SBS6 redactie.

Jullie laten zeer een leuk programma zien over Marktplaats en de bijzondere verhalen van de mensen daar achter. Ik verkoop en adverteer ook veel op Marktplaats en dat met zonder enig probleem. Maar wat ik daarnaast ook doe is duidelijkheid te krijgen over de werkwijze hoe Marktplaats omgaat met meldingen van Oplichting. Ik ben niet iemand die zo maar even een verhaaltje de lucht in gooi, maar door diep spitten en uitvogelen en ervaringen van andere mensen, merk ik erg op dat aan dit onderwerp een zeer schimmige kant zit. Want de werkwijze die Marktplaats nu hanteert om oplichting tegen te gaan werkt juist het tegenovergestelde. Want in praktijk komt het eigenlijk op neer dat Marktplaats juist er voor zorgt dat via een achteruitgang oplichters weer vrij spel kunnen krijgen om verder te gaan met hun praktijken. Want als ik in 1 dag 10 oplichters opmerk zolang de sporen nog vers zijn……hoe is het dan mogelijk dat Marktplaats en de politie niet ( kunnen ) helpen om dit op te lossen? Heel simpel……Als de bank namelijk ook enig fatsoen in hun donder hebben dan is een oplichter zo te achterhalen. Maar dat gebeurd dus niet. Dus hoe je het went of keert….het slachtoffer is en blijft de klos en de dader weet dat al te goed. Maar dit schijnt ook nog maar eens het begin te zijn voor de slachtoffer. Want ik heb namelijk ook uitgezocht via navraag en bellen met Marktplaats en de politie hoe zij hier tegenover staan. En om eerlijk te zeggen stond ik gewoon versteld van, van wat je als slachtoffer te horen krijgt. Maar sommige opmerking die deze twee partijen naar het slachtoffer gooien vind ik nog verbazingwekkender. Persoonlijk en veel mensen delen met mij de mening dat dit een leuk programma is over Marktplaats. Maar misschien is het ook een optie op slachtoffers van oplichting van Marktplaats hun woord te kunnen doen. Want ik heb mij er al zo in verdiept dat ik echt wel door heb dat Marktplaats en de politie gewoon met een schijnproces bezig is wat er ook nog eens voor zorgt dat oplichters een uur later doodleuk weer verder kunnen gaan om mensen te bestelen. Misschien is dit ook een manier om de slachtoffers een hart onder de riem te steken. Want zij verdienen meer begrip dan dat ze krijgen van onze zo goed gestelde rechtssysteem in Nederland. Het is namelijk toch belachelijk dat we wel de mooie kant laten zien, maar de zo vele slachtoffers laten we gewoon barsten. Ik vind dat gewoon diep en diep triest.

mvg Martijn Jansen
stingrayalex@outlook.com
tel 0643166897

Pachen - Geen

Hoi Hoi, let op voor dit adres.
Zij willen graag kopen mar betalen niet.
Ook is er op google nog meer te vinden over deze Lydia Calixtro. Mochten er nog mensen geld van krijgen dan is dit de uitgelezen mogelijkheid.

Lydia Calixtro
117 Dryfield Rd,
Edgware HA8 9JW
United Kingdom

Het liedje in deze link, draag ik op aan alle mensen die via internet zijn opgelicht.

https://youtu.be/s0s9ywMmxBI

Met vriendelijke groet,

B. Pachen.

mike

J. Sunny is een andere naam die deze oplichters gebruiken op hetzelfde adres. Je ontvangt per mail een fake betalingsbewijs van de Tesco Bank met naam C. Lydia en J. Sunny met e-mailadres s.john.1985@tlen.pl. Ze hopen natuurlijk dat je je spullen opstuurd en genoegen neemt met dit fake betalingsbewijs!

Anneke

Ook mijn dochter was (bijna) opgelicht door deze persoon (C.Lydia en biedt op MP als Victor) ivm een tablet welke zij via Marktplaats aan deze persoon verkocht:volgens hem/haar was de betaling gereserveerd bij zijn bank en had zijn bank het verzendbewijs nodig om de betaling door te zetten tgv mijn dochter..
Gisteren te goeder trouw het pakketje afgegeven ter verzending en vanmorgen kreeg mijn dochter een bericht van Tesco bank waarin maar liefst 3 maal stond dat de betaling binnen 2 dagen op haar rekening zou staan. Bericht was vreemd geformuleerd met spelfouten/rare zinsopbouw en heb toen actie ondernomen: gebeld naar PostNL maar zij konden niets meer doen omdat pakket reeds was overgedragen aan buitenlandse vervoerder.Heb de stoute schoenen aangetrokken en telefonisch contact opgenomen met Yodel (de buitenlandse vervoerder)Hele verhaal uitgelegd aan een vriendelijke dame die nadat zij mijn dochter ook nog gesproken had beloofde het pakket “return to sender” te sturen.GELUKKIG!!Diverse berichten van koper ontvangen vandaag met veelzeggende tekst “Hello” en de mededeling “the bank as credit your account already”
STOP DEZE CRIMINELEN!! WEES ALERT!

Piet

Vandaag ook mij proberen op te lichten. Voelde niet goed en was het ook niet. Dus geblokkeerd en hopen op een eerlijke koper.

Mustafa

Hallo, ik ben zojuist benaderd door ene Jackson William op Markplaats. Hij wou mijn telefoon kopen, hij heeft dus zijn gegevens gegeven waardoor ik gegevens van mijn bank heb gegeven omdat hij meteen wou betalen wanneer we ervoor klaar waren maar later typte ik zjjn adres op google en ben ik hierop gekomen.. wat moet ik doen? Hij heeft mijn bank gegevens..

Michael - MS-Apexx

dezelde Lydia C. heeft het weer geprobeerd. Ongeloofelijk dat ze dat nog steeds kan doen! hetzelfde adres:

Lydia C.
117 Dryfield Rd,
Edgware HA8 9JW
United Kingdom

gelukkig eerst gegoogled….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond