Deel dit artikel
-

SBS verzamelt alle gemiste uitzendingen in portal

Met een nieuwe portal waar een compleet overzicht van alle televisie-uitzendingen op internet, ook die van RTL en de NPO, hoopt SBS de markt te veroveren. “Sinds een half jaar geven we de interactieve afdeling meer aandacht, we zijn hard bezig om ons bereik online te vergroten in Nederland. Dit project is ook weer een stapje in dat geheel.”

Marketingfacts ontdekte de stille lancering van de site. Sinds ongeveer een week is SBS de eigenaar van de url programmagemist.nl. "We denken dat er behoefte is aan een dergelijk Starpagina-concept, waarbij de bezoeker rechtstreeks wordt doorgestuurd naar de pagina van het betreffende programma", aldus Thomas van de Weerd, internet manager bij SBS.

Volgens SBS is er nog geen partij die die rol momenteel goed vervult. Maar, zo vult Van de Weerd aan: "We willen geen traffic weghalen bij de omroepen."

De pagina, die nu drie dagen in de lucht is, ziet er nog vrij kaal uit. Het idee is ook nog in ontwikkeling weet Van de Weerd te vertellen: "Het kan vele kanten opgaan. Over het design is nog niet nagedacht. Het blijft wel basic en transparant, maar wat er nu staat kan snel veranderen." De komende weken wordt de site uitgebreid. "Er zijn bijvoorbeeld ook regionale omroepen die gemiste uitzendingen online zetten. Ook die willen we opnemen op onze site."

Reden om de site op te zetten was het feit dat op uitzendinggemist.nl ook veel gezocht wordt naar programma’s van de commerciële omroepen. "We denken dat er ruimte is voor ons initiatief", aldus Van de Weerd.

Volgens de internet manager bij SBS zoeken mensen naar een specifiek programma. "Zij associëren dat niet zozeer met een omroep, hoe graag omroepen dat misschien ook willen. Het kan zijn dat er op onze site vooral naar programma’s wordt gezocht van onze concurrent, dat zij dan zo."

Het initiatief is geen liefdadigheidsconcept. Van de Weerd: "We zijn natuurlijk een commercieel bedrijf, dus er komt zeker een verdienmodel aan te hangen. Maar we moeten nog kijken hoe we dat gaan doen, er zijn tig mogelijkheden te bedenken. Zonder het doel van de site in de weg staan of omroepen tegen het zere been schoppen."

Sinds april is het mogelijk om gemiste uitzendingen van SBS terug te kijken. De mogelijkheid bestond al langer bij de publieke netten en bij de commerciële zenders van RTL. Bij SBS liet het even op zich wachten omdat ze het niet ‘op de site kwijt konden’. "Nu hopen we op een inhaalslag", meldde een woordvoerder van SBS enkele maanden geleden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan vd Tempel

SBS heeft het concept video on demand sowieso heel laat uitgevonden. Vooral de website van SBS is wel heel laat gekomen met hun video archief, en nu dit. Het wordt nog een hele kluif voor ze om dit in te halen, zeker als je de kwaliteit van hun programma's vergelijkt met die van RTL en de publieke omroepen…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond