Deel dit artikel
-

Schade skimmen sterk gedaald sinds blokkade betaalpas

De schade als gevolg van skimmen is met 85 procent gedaald sinds Rabobank zijn betaalpassen van particuliere klanten voor gebruik buiten Europa heeft geblokkeerd. Dat meldt de bank zelf.

Door de passen standaard te blokkeren voor gebruik buiten Europa, wordt het criminelen onmogelijk gemaakt om bij geldautomaten buiten Europa geld op te nemen, het zogenoemde ‘cashen’. Zo werd in een maand 1,2 miljoen euro schade voorkomen.

Vanaf 1 juni kunnen klanten zelf de blokkade opheffen en de pinmogelijkheid per werelddeel (tijdelijk) aanzetten. Als klanten zelf geen actie ondernemen, staat de pas automatisch uit. Na de invoering op 1 juni hebben de klanten van de Rabobank bij 90.000 passen de instelling gewijzigd.

Om te voorkomen dat klanten straks tot hun verrassing buiten Europa niet kunnen pinnen, blijft de Rabobank de klanten op diverse manieren informeren. Een klant die tijdens verblijf buiten Europa toch niet kan pinnen, kan zelf via internetbankieren of na een telefoontje direct weer geld opnemen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Remko

Hulde voor dit eenvoudige, maar zeer doeltreffende initiatief!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond