Deel dit artikel
-

Schadevergoeding voor illegale voetbalstreams

Website Myp2p moet alsnog schade betalen voor het illegaal doorgeven van voetbalwedstrijden en andere sportevenementen. Dat heeft de rechtbank van Limburg bepaald. De hoogte van de vergoeding wordt nader bepaald.

In 2011 heeft de KNVB al eens een rechtszaak gewonnen tegen Myp2p, die bezoekers gratis naar voetbalwedstrijden en andere sportevenementen liet kijken. Op de site waren links te vinden naar livestreams van sportwedstrijden. Volgens de rechtbank waren die beelden auteursrechterlijk beschermd en is het ter beschikking stellen van zulke links illegaal.

De KNVB en de andere sportorganisaties hebben nu in een aparte rechtszaak een schadevergoeding geëist. Myp2p uit Beegden heeft in dat verband een beroep gedaan op het arrest van het Europese Hof van Justitie, het zogenoemde Svenssonarrest, waarin werd bepaald dat hyperlinks geen auteursschending hoeven in te houden.

Myp2p heeft betoogd dat zij aanbieder is van gewone hyperlinks, maar de rechtbank zag dat anders. Door een gewone hyperlink aan te klikken, komt men op het internet op een andere website terecht. Als zich op die andere plaats informatie bevindt die de bezoeker wil raadplegen dan moet deze vervolgens zelfstandig opnieuw een beslissing nemen om die informatie te ontsluiten.

De ongeautoriseerde streams werden evenwel volautomatisch, gelijktijdig met de televisie-uitzending van de sportwedstrijd en ongewijzigd doorgegeven binnen het kader van de website. Die doorgifte vond in een apart scherm (venster) plaats, maar een groot deel van de website van gedaagde bleef in beginsel zichtbaar voor de bezoeker.

De rechtbank wil de nog nader overeen te komen schadevergoeding overigens beperken. De proceskosten alleen al bedragen 88.406 euro.

Deel dit bericht

1 Reactie

F.D.

De wereld gaat ten onder door z’n zelfzuchtige ziekte,, ike ike en de rest kan stike. Het is net als met een auto, je betaald er belasting voor maar je mag niet stopen, doe je dat wel dan moet je als bonus parkeer belasting betalen, hoe melk ik mijn naaste uit, Als je voetbal sport uit zend moet je zorgen dat je dat waterdicht doet, heb je dat niet voor elkaar, dan ben je zelf schuldig, en dan is het van de zotten dat je een ander beschuldigd. Je bied toch aan, en door je fouten worden derden dan beschuldigd, dit is complot vervalsing. De regels van eigen beheer moet dan ook terug naar de bron, wie begint, is verantwoordelijk. anders niet beginnen. Als de supermarkt jou besmet eten aanbied, is niet de klant schuldig , maar de supermarkt, zo is het ook in dit geval.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond