Deel dit artikel
-

Schepen Royal Caribbean krijgen Starlink-internet

Royal Caribbean Group is de eerste exploitant van cruiseschepen die zijn passagiers gaat voorzien van stabiel, betaalbaar breedbandinternet op zee en land. Daartoe sluit het bedrijf een samenwerking met internetprovider Starlink.

Alle huidige en toekomstige schepen van Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en Silversea Cruises krijgen deze faciliteit. De installatie van de vereiste apparatuur begint deze week en wordt naar verwachting afgerond voor de lente van 2023.

Tot op heden waren passagiers van cruiseschepen, net zoals de koopvaardij, afhankelijk van langzame of haperende verbindingen. Starlink echter bouwt een wereldomspannend netwerk van satellieten die stabiel breedband naar de aarde kunnen sturen. De consumentenprijs is nog geen honderd euro per maand. Daarnaast moeten abonnees speciaal gebouwde ontvangers installeren. Dat is wat Royal Caribbean nu gaat doen.

Starlink is een dochterbedrijf van raketbedrijf SpaceX. De verdiensten uit de verkoop van breedband zullen in de operaties van SpaceX worden geïnvesteerd. Momenteel wordt er vooral geïnvesteerd in de bouw en lancering van de satellieten. Starlink zou rond de half miljoen abonnees hebben.

CEO Jason Liberty van Royal Caribbean Group noemt het nieuwe internet aan boord ‘een gamechanger’.

De bezettingsgraad van Royal Caribbeans schepen ligt boven de negentig procent van 11,5 miljoen beschikbare cruisedagen. Het verlies over het tweede kwartaal daalde van 1,3 miljard (2021) naar 0,5 miljard dollar (2022). Passagiers zijn corona nog niet helemaal vergeten. Er worden wel meer bedden verkocht dan voorheen, maar wel korter voor de afvaart.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond