Deel dit artikel
-

‘Schikking Amazon en EU is rond’

Amazon zou overeenstemming hebben bereikt met de Europese Commissie over de manier waarop met verkooppartners wordt omgegaan. Al eerder ging het gerucht dat de online retailer wilde aansturen op een schikking om een miljardenboete te ontlopen. De EU zou de schikking 20 december bekend willen maken.

Volgens The Financial Times heeft Amazon toegezegd dat de zichtbaarheid van rivaliserende producten wordt vergroot. Onder meer aan de hand van de vermelding van alternatieve aanbiedingen.

Ook krijgen verkopers meer vrijheden wat betreft de levering van hun producten, ook al ze onderdeel zijn van het Prime programma. Ze hoeven dan geen gebruik te maken van de logistieke diensten van Amazon zelf.

De verschillende toezeggingen zouden gelden voor de duur van vijf jaar. Of ze daarna verlengd worden, is niet duidelijk.

De EU startte in 2019 een onderzoek naar de verkooppraktijken van Amazon, onder meer omdat Amazon gegevens van onafhankelijke verkopers zou hebben gebruikt om er zelf beter van te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond