Deel dit artikel
-

Schikking tussen MediaMonks en oud-aandeelhouder Rogier Schalken

Het conflict tussen MediaMonks en hun oud-aandeelhouder Rogier Schalken is bijgelegd. Er is een schikking getroffen ten overstaan van de rechter, meldt het FD.

Schalken meende recht te hebben op forse compensatie, omdat hem een onjuiste voorstelling van zaken zou zijn geschetst over een mogelijke verkoop van MediaMonks.

Vorig jaar werd het digitale bureau overgenomen door S4 Capital, het Britse investeringsfonds van reclametycoon Martin Sorrell, voor omgerekend 300 miljoen euro. Na een zakelijk meningsverschil had Schalken zijn bedrijfscertificaten voor 17.200 euro van de hand gedaan, maar dat had hij nooit gedaan als hij had geweten dat een verkoop van het digitale productiebedrijf aanstaande was. Zijn belang was 2 miljoen euro waard. MediaMonks zegt dat de verkoop toen nog niet aan de orde was.

De rechtbank Midden-Nederland oordeelde dat Schalkens claim niet bij voorbaat kansloos was, en dat er ‘voldoende concrete aanknopingspunten’ waren om getuigenverhoren toe te staan.Wat de schikking inhoudt is niet naar buiten gebracht.

Op de foto bestuurder Victor Knaap

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond