Deel dit artikel
-

Schikking tussen de Staat en De Telegraaf over tv-gids

De Staat moet de Telegraaf 4,25 miljoen euro betalen als gevolg van een langlopend geschil over de implementatie van de databankenrichtlijnen in de Nederlandse wetgeving. De Telegraaf heeft hierdoor geen eigen tv-gids kunnen publiceren in de zaterdagbijlage.

Medio 2013 is De Telegraaf een procedure gestart tegen de Staat. Hierin stelt De Telegraaf dat de Staat onrechtmatig heeft gehandeld door de databankenrichtlijn niet goed te implementeren en handhaven.

Nadat de rechtbank Den Haag in 2015 en vervolgens het Gerechtshof Den Haag in 2016 de vorderingen van De Telegraaf hadden afgewezen op grond van verjaring, heeft de Hoge Raad het arrest van het Gerechtshof Den Haag in 2018 vernietigd en het geding verwezen naar het Gerechtshof Amsterdam voor verdere behandeling.

Na de behandeling van de zaak bij het Gerechtshof Amsterdam eind 2020 is de zaak aangehouden om partijen de gelegenheid te geven de mogelijkheid van een schikking te onderzoeken. De Staat en De Telegraaf hebben dit gezamenlijk verkend.

De gesprekken hebben er uiteindelijk toe geleid dat onlangs overeenstemming is bereikt over een door de Staat te betalen schikkingsbedrag van 4,25 miljoen euro aan De Telegraaf. De schikking houdt geen erkenning van aansprakelijkheid in.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond