Deel dit artikel
-

Schuld TOM bedraagt 60 miljoen euro

De totale schuld van de failliete webwinkel TOM bedraagt zo’n 60 miljoen euro, inclusief voorraad, bijbehorende financieringen en belasting. Curator Ralf van der Pas van het kantoor Taylor Wessing heeft het ontslag van 240 werknemers aangevraagd om zo een doorstart te kunnen bewerkstelligen.

De interesse in TOM is redelijk overweldigend, zegt Van der Pas tegen het Eindhovens Dagblad, zonder daarbij namen van geïnteresseerde partijen te noemen.

Het bedrijf uit het Brabantse Bladel vroeg vorige week het faillissement aan. Een crediteurenakkoord onder de zogenoemde Whoa-regeling werd de afgelopen weken steeds meer onzeker.

TOM raakte financieel in de knel door de onstuimige groei tijdens de coronacrisis. Doordat fabrieken in China en India gedurende een lange periode werden stilgelegd, stokte de bevoorrading van het kern assortiment van TOM, dat sterk afhankelijk is van producten en onderdelen uit deze landen. Ruim 40 procent van de best verkopende producten was lange tijd niet op voorraad.

In maart stuurde de Bladelse webshop TOM 279 mensen naar huis, maar dat mocht niet helpen.

‘Wellicht had TOM in het verleden selectiever moeten zijn en is door een kleurrijk pallet aan producten de focus verloren. Maar het bedrijf dat zich aanvankelijk vooral op de fietsbranche richtte, wilde minder afhankelijk zijn van het fietsseizoen tussen pakweg maart en oktober,’ zegt Van der Pas.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond