Deel dit artikel
-

Scoupy: proefje en snel groots met Apple Passbook

Scoupy, een mobiele app voor kortingsacties, houdt een proef met Apple Passbook. Dagelijks worden tickets voor Wolff Bioscopen uitgedeeld die enkel inwisselbaar zijn via een iPhone. Binnenkort schaalt het bedrijf de ondersteuning voor Passbook fors op.

De proef loopt tot einde deze week in Utrecht. Iedere dag worden er twintig entreekaartjes voor een Wolff Bioscoop weggegeven. De bezoeker van deze pagina laat de link per e-mail opsturen en moet deze openen met zijn iPhone.

De kortingsbon wordt opgenomen in Passbook. Dat is een app van Apple die uiteindelijk het dragen van fysieke spaarkaarten en kortingsbonnen overbodig moeten maken. De ontvanger, in dit geval een bioscoopganger, toont bij de entree van een locatie zijn telefoonscherm. De winkel scant hem in, verwerkt zo de korting en de digitale bon gaat door de digitale versnipperaar.

Directeur Valentijn Bras van Scoupy: “Bioscoopbedrijf Kinepolis heeft onlangs via Apples Passbook binnen vijftig dagen meer dan 50.000 digitale kaartjes verkocht. Dat geeft aan hoe snel het kan gaan.”

“De proef in Utrecht gaat razendsnel. Maandag waren alle tickets in 6,5 minuut weg.”

Binnenkort gaat Scoupy live met een Facebookapplicatie en een nieuwe website. “Heel veel coupons krijgen dan de optie om met Passbook te koppelen. Ik schat dat je het bij zo’n veertig procent zult zien.”

Google exploiteert in Amerika een vergelijkbaar systeem in de vorm van Google Wallet.

Het bedrijf Scoupy is anderhalf jaar oud. Afgelopen jaar stapten Gennie Freen, PostNL en Sanoma in als investeerder.

Foto credit: Couponaudit.

Deel dit bericht

3 Reacties

Rogier

Ik heb een ‘minor problem’ met passbook; de reflectie van het scherm maakt scannen van barcodes vrijwel onmogelijk (ik heb o.a. mijn airmiles- en ah bonuskaart in passbook staan). Sta je dan met je vers aangeschafte coupon…..

Ferdinand

@rogier,

Dat was me ook al opgevallen toen ik een paar jaar geleden mijn bonuskaart op mijn telefoon liet scannen.

Verder vind ik passbook behoorlijk gehyped. Een fotoalbum voor al je streepjescodes, that’s it.

Remco Janssen

Ter aanvulling: via de social mediakanalen van Scoupy (Twitter, Facebook) is de pagina rechtstreeks te benaderen voor op de iPhone. Die wordt weergegeven in een mobiele page, dit ter voorkoming dat een gebruiker eerst de app moet downloaden, dan naar de actie moet zoeken, dan nog eens naar Passbook en zo verdwaald raakt in zijn telefoon.

@Rogier: veel kassa’s zijn ook nog niet geschikt voor zulke scans. Bij deze actie maken we gebruik van een code, die wordt ter plaatse via een iPad geregistreerd. Met Scoupy (de App) zijn wij wel klaar voor 3D scan aan de kassa, alleen 90% van de kassa’s in Nederland nog niet.

@Ferdinand:
Daar ben ik het totaal niet met je eens. Ter vergelijk: het is hetzelfde als zeggen dat een portemonnee overschat is. Je kunt toch ook je pasjes en geld in je zakken bewaren? Ik ben altijd kwijt waar ik nu mijn boarding pass, coupons of pasjes heb gelaten. Passbook is daarvoor een ideale hub. Je portemonnee is ook maar een bewaarplek voor geld en pasjes, maar ik zou zeggen niet een onbelangrijke….

(#fulldisclosure: ik werk freelance voor Scoupy als PR-adviseur en in die hoedanigheid reageer ik ook).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond