Deel dit artikel
-

SEC beperkt uitvoer activa van Binance US

Binance en Binance.US hebben een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om ervoor te zorgen dat Amerikaanse klantactiva in de Verenigde Staten blijven totdat een lopende rechtszaak is afgerond.

Om ervoor te zorgen dat activa van Amerikaanse klanten niet offshore gaan, hebben alleen Binance.US werknemers en toezichthouders toegang tot deze activa.

In de Verenigde Staten is Binance al sinds 2019 verboden. Wel richtte het bedrijf dochter Binance.US op dat aan alle regels zou voldoen, maar ook die is al in zes staten verboden.

De SEC heeft op 5 juni Binance, zijn CEO en oprichter Changpeng Zhao en de exploitant van Binance.US aangeklaagd, omdat het bedrijf handelsvolumes kunstmatig zou hebben opgeblazen, klantengelden hebben omgeleid en beleggers heeft misleid over zijn markttoezichtcontroles.

Het Amerikaanse filiaal van Binance stopte vorige week zijn dollardeposito’s en gaf klanten de geledenheid om hun dollargeld op te nemen.

Vorige week werd ook bekend dat Binance zich uit de Nederlandse markt terugtrekt omdat het geen licentie krijgt. De DNB heeft de vergunning vermoedelijk geweigerd vanwege vermoedens van witwassen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond