Deel dit artikel
-

Secrid lanceert zuid-Europese webshops

Maker van pasjeshouders Secrid rolt komende weken nieuwe webshops uit naar Spanje, Portugal en Frankrijk. Nick Vermeulen: “We zorgen eerst voor goede klantenservice, dan pas gaat de webshop live.”

“Als de klantenservice goed is, dan komt de markt vanzelf wel”, vat de e-commerce- en online advertentiespecialist van het Nederlandse bedrijf Secrid samen. Zij maken pasjeshouders en verkopen die wereldwijd. Eerst overwegend via een netwerk van retailpartners en sinds een paar jaar ook serieus via internet.

Acht jaar geleden ging de eerste buitenlandse site al live, in de VS. Tijdens corona echter, toen veel van de 8.500 fysieke verkooppunten gesloten waren, werd de website pas echt als verkooppunt strategisch ingezet.

De strategie van het ruim honderd man tellende bedrijf is helder: eerst een goede klantenservice en dan pas de webshop live. Als er dan klagende klanten zijn, krijgen die in no-time praktische hulp. “We zijn constant bezig de dieptepunten te spotten om die om te draaien in oplossingen. Zó maak je fans.”

Salesupply is de leverancier van de helpdesk. Dat doen ze telefonisch, maar Ludo Verlinden van het bedrijf uit Nijmegen vertelde gisteren op Emerce Fashion dat zij fors investeren in kunstmatige intelligentie. “De eerste ervaringen laten zien, dat we vijf, tien of soms wel twintig keer sneller en efficiënter vragen kunnen beantwoorden. De kwaliteit van de antwoorden gaat ook omhoog.”

“De vorm van klantenservice zoals nu gebruikelijk verdwijnt. Ik voorzie een hybride vorm. De rol van de medewerker verandert, met AI-tools worden dat superagenten. Je zult zien dat de marges op klantenservice omhoog gaan.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond