Deel dit artikel
-

Secundaire tickethandel blijft vogelvrij

De Eerste Kamer heeft een initiatiefwet van SP en CDA verworpen waarin de tussenhandel van concertkaartjes werd gereguleerd. Tussenverkopers zouden niet meer dan 120 procent van het bedrag van een kaartje van een evenement mogen vragen.

Bij de stemming in de Eerste Kamer heeft een ruime meerderheid van VVD, CDA, PvdA, ChristenUnie, SGP, 50Plus en OSF zich tegen de initiatiefwet gekeerd. Men is van mening dat de sector woekerhandel zelf moet aanpakken.

Dat is ook al min of meer gebeurd. Ticketswap introduceerde een alternatief voor fans die hun kaartje voor een schappelijke prijs wilden verkopen. Seatwave biedt consumenten een platform waarop zij hun kaarten kunnen doorverkopen aan andere consumenten. De consument bepaalt zelf voor welke prijs hij zijn concertkaart op het platform te koop aanbiedt of koopt.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloot vorig jaar al om geen nader onderzoek in te stellen naar de verkoop van tickets door Live Nation. Live Nation is de eigenaar van concertorganisator Mojo en van Ticketmaster dat concertkaarten verkoopt. Ook de doorverkoopsite Seatwave is onderdeel van deze bedrijven.

Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter ACM, zag wel dat de kaarten bij doorverkoop soms vele malen over de kop gaan, maar dat is nu eenmaal de normale marktwerking.

Het wetsvoorstel stamt zelfs al uit 2008 en de Tweede Kamer stemde er in 2010 mee in.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond