Deel dit artikel
-

Segway eindelijk op de weg

Vooruitlopend op de aanpassingen van de regelgeving is de Segway toegestaan op fietspaden en rijbanen. Hierbij geldt een snelheid van maximaal 25 kilometer per uur.

De uitzondering voor gehandicapten die met de Segway op de stoep rijden (6 kilometer per uur) blijft gelden.

Dat meldt minister Hirsch Ballin van Justitie vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van een motie.

De motie van de PvdA en de VVD over de toelating van de Segway werd 25 maart door een ruime meerderheid van de Tweede Kamer gesteund.

De Segway moet wel zijn verzekerd voor hij de weg op mag en valt onder de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen.

In overleg met de betrokken instanties wordt uitgezocht welk tijdelijk alternatief voor een kentekenplaat realiseerbaar is.

Uiterlijk 1 juli wordt de regeling van kracht. Segway-bezitters, zo is te zien in dit filmpje, zijn na het lange wachten erg ingenomen met het besluit.

De Segway werd in januari 2007 verboden op de openbare weg. Voormalig minister van Verkeer, Karla Peijs, beschouwde het voertuig als een bromfiets waarvoor weer een aparte verzekering nodig was.

In Duitsland, Spanje, België, Oostenrijk en Engeland is de Segway gewoon toegestaan op de weg.

Deel dit bericht

6 Reacties

Sjoerd

Wat kost ie?

Mathijs

Hoi Sjoerd, reken een duizend of 4 voor een Segway, dus wel een serieuze gadget 🙂

Puffin

Ja, zoals ieder gemotoriseerd voertuig zal het verzekerd moeten worden. Stel je veroorzaakt een zwaar ongeval. Maar welke verzekering durft dat aan?

charles vivian vos

Unigarant verzekeringen zie evt http://www.segway.nl

charles vivian vos

Marco Douma

Als er iets nieuws op de weg komt in ons land zijn de verhalen erger dan de kwaal.Ten eerste de snelheid,hij kan niet harder dan 20 kilimeter en ook nog 12 en 6 meer niet.Ten tweede de prijs is dik aan het zakken dus de paniek verhalen kloppen niet.Ruim vijf jaar was er nodig om de uitvinding van de eeuw in ons land de weg op te krijgen,lang leven de trage besluitvorming uit Den Haag.De vrijheid in te kunnen met dit schoon en geluidsarm voertuigje zal een opluchting zijn in plaats van de stinkende scooters of brommers.Heet gemak om de Segway mee te nemen achter in de auto mag duidelijk zijn.Als we straks ook nog het openbaarvervoer er mee in kunnen mag wat mij betreft de auto op stal.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond