Deel dit artikel
-

Senaat wil uitleg over cryptomunt Facebook

De Amerikaanse Senaat wil uitleg over de deze week aangekondigde cryptomunt Libra van Facebook. Het sociale netwerk moet zich op 16 juli al verantwoorden voor het U.S. Senate Banking Committee. Daarbij zal de Senaat vooral inzoomen op de privacy.

Naar verwachting zal David Marcus, die bij Facebook de blockchainactiviteiten overziet, vragen beantwoorden.

De Libra wordt pas volgend jaar gelanceerd en zal in eerste instantie alleen voor onderlinge betalingen worden gebruikt.

Voor de munt heeft Facebook een zelfstandige organisatie opgericht. Wel wordt de munt geïntegreerd in Facebook Messenger en WhatsApp.

In Nederland heeft het Kamertlid Alkaya (SP) aan de minister van Financiën vragen gesteld. De SP vindt dat juist de overheid voorop moet lopen in een dergelijke vitale dienst als het betalingsverkeer. ‘Kunt u uitsluiten dat Facebook hiermee ook ‘too big to fail’ wordt, en daarmee impliciet van een staatsgarantie zal profiteren?’, wil Alkaya weten.

Het Kamerlid hoort ook graag wat de komst van de munt zou kunnen betekenen voor de koers van de euro op de midden- en lange termijn.

Tevens wil het SP-Kamerlid duidelijkheid over hoe het plan van Facebook zich verhoudt tot de nieuwe Europese richtlijn voor betaaldiensten PSD2 en of het ook zonder PSD2 mogelijk was geweest.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond