Deel dit artikel
-

Sendcloud over Black Friday: 134 procent meer pakketten

Een drukkere week heeft e-commerce in de Nederlandse geschiedenis niet gekend, maar toch signaleert Sendcloud geen wezenlijke problemen bij pakketvervoerders. Black Friday was drukker dan ooit, maar Cyber Monday sloeg alles.

De Brabanders publiceerden vanmiddag cijfers over de pakketvolumes dat zij richting de pakketbezorgers zagen gaan in de afgelopen dagen. Er zijn 23.000 winkels die de logistieke software van Sendcloud gebruiken en op grond van die data doet het bedrijf zijn uitspraken.

Op Black Friday werden er maar liefst 134 procent meer pakketten verzonden dan op een normale dag in 2021. Afgelopen maandag spande echter absoluut de kroon. De piek lag toen 260 procent hoger dan op een normale dag doordat veel webwinkels hun orders pas na het weekend verwerken. Dat is nog meer dan de 242 procent die eerder werd voorspeld.

De immense volumes zijn niet helemaal verrassend. Currence, dat over de pin- en iDeal-betalingen gaat, heeft een verklaring. Dat stelt dat er in vergelijking met twee jaar geleden vijf tot twintig procent minder werd gepind in de week voor Black Friday. Het koopjesfestijn speelt zich wat meer in webwinkels en wat minder bij fysieke retailers af. In diezelfde week werd er wel 45 procent meer met iDeal afgerekend.

Ondanks de drukte ziet Sendcloud geen bezorgproblemen. “Webwinkels en vervoerders waren dit jaar beter voorbereid dan ooit. Na de chaos vorig jaar hebben pakketdiensten vol ingezet op de uitbreiding van hun capaciteit door te investeren in nieuwe distributiecentra en een grotere vloot. Ook webwinkels hebben geleerd van vorig jaar en hebben dit jaar kortingen uitgesmeerd over meerdere dagen om drukte te spreiden. Dat werpt zijn vruchten af, want vooralsnog zien we geen vertragingen”, aldus Rob van den Heuvel, CEO en mede-oprichter.

Het bedrijf is ook actief in België, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Spanje. In Duitsland nam het aantal pakketten tijdens Cyber Monday met 225 procent toe en in Frankrijk werden maar liefst 305 procent meer pakketten verzonden. In Spanje draaiden de pakketvervoerders overuren. Daar gingen afgelopen maandag maar liefst 392 procent meer zendingen over de band.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond