Deel dit artikel
-

Sendcloud, Mollie geven impuls aan betaalde retouren

Webwinkels kunnen met een paar muisklikken beginnen met het invoeren van betaalde retouren. Sendcloud en Mollie slaan hiertoe de handen ineen.

Sendcloud begint vandaag met een nieuwe dienst: Betaalde Retouren. Zowel klanten als niet-klanten van de logistiek specialist kunnen erop inhaken.

Gebruikers ervan kunnen de functie inschakelen om de retourkosten via Mollie in een retourportaal van Sendcloud te verwerken. Dat stelt retailers in staat om automatisch en moeiteloos de prijs van hun retourlabel in rekening te brengen bij consumenten en tegelijkertijd een soepel retourproces aan te bieden.

Deze samenwerking is van kracht in Nederland, Engeland, Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland. Retailers kunnen slimme retourregels gebruiken om te bepalen wie er moet betalen voor retourzendingen. Voor webwinkels die nog geen Mollie-account hebben is het aanmaken en installeren heel gemakkelijk en daarna direct te gebruiken.

Voor winkelend publiek ziet de samenwerking er als volgt uit. Online shoppers kunnen op het retourportaal eenvoudig een retouropdracht aanmaken op het Sendcloud-portaal. Na het invoeren van de verzendopdracht worden consumenten doorgestuurd naar de betaalpagina waar ze de gewenste betaalmethode kunnen selecteren. Een retourlabel voor op de doos kan worden gedownload zodra de betaling is geaccepteerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond