Deel dit artikel
-

SendCloud sluit DHL aan, wil naar Duitsland

SendCloud, een systeem waarmee webwinkels makkelijker ‘postzegels kunnen plakken’, sluit DHL aan op zijn systeem. Daarnaast zoekt het nieuwe financiering, mede voor de opening in België en Duitsland.

Gisteren maakte SendCloud bekend dat het DHL heeft aangesloten op zijn cloudplatform, maar eigenlijk ging die optie al live in augustus. Met deze online dienst maken webshops hun pakjes eenvoudig klaar voor verzending, zoals Rob van den Heuvel hieronder in een video-interview uitlegt.

Het ziet ernaar uit dat SendCloud naast PostNL en DHL meer vervoerders op zijn platform gaat aansluiten, maar namen en data zijn vooralsnog niet bekend. Webwinkels die zich hierop aansluiten kunnen hun klanten meerdere vervoerders aanbieden voor de aflevering van hun order. Vanwege bulkcontracten kan het bedrijf webshops ook voordeliger tarieven aanbieden.

DHL Parcel opende afgelopen zomer zijn duizendste servicepoint in Nederland en dat aantal tegen eind 2015 hebben verdubbeld hebben. De consument kan dan kiezen of hij pakjes wil afhalen of wil laten bezorgen aan de deur of, binnenkort, in een pakketbus bij de voordeur.

Zo’n vijfhonderd webwinkels maken nu gebruik van SendCloud. Vorig jaar hielp het 150.000 pakjes versturen. In augustus jongstleden waren dat er tussen de achttien- en negentienduizend.

De directie voert momenteel gesprekken met investeerders voor een kapitaalinjectie. Die moet helpen bij de internationalisering. Duitsland staat voor augustus 2015 op de agenda. België kort daarvoor of -erna. Wanneer die landen live zijn, wordt aansluiting gezocht in andere EU-landen.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: Marc Falardeau (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond