Deel dit artikel
-

Senioren ontdekken online entertainment

In de afgelopen maanden hebben ouderen het online vermaak, zoals spelletjes spelen, muziek luisteren, series kijken en e-boeken lezen, ontdekt als gevolg van de coronacrisis. Digitaal contact onderhouden met familie en vrienden Dat blijkt uit onderzoek van SeniorWeb onder ruim 900 ouderen.

Online spelletjes doen (14 procent), online series/films/tv-programma’s kijken (13%), online muziek luisteren (13%) en e-boeken lezen (11%) zijn ouderen vaker gaan doen om de tijd thuis leuk te besteden. In totaal hebben vier op de tien ouderen in de afgelopen maanden een vorm van online vermaak vaker gebruikt. Ook heeft één op de acht ouderen virtueel een museum bezocht en één op tien een livestream van een theatervoorstelling of een concert bekeken.

De meeste senioren zijn verder vooral vaker gaan whatsappen dan voor de coronacrisis (38 procent). Ook zijn ze meer gaan videobellen (29%), e-mailen (19%) en sociale media gebruiken (18%).

Opvallend is dat videobellen de meeste nieuwe gebruikers heeft gekregen; tien procent had dit nog niet eerder gedaan.

Naast contact onderhouden en vermaak zoeken worden ook veel praktische zaken, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen of maaltijden bestellen, nu vaker online gedaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond