Deel dit artikel
-

SEOshop lanceert nieuw e-commerceplatform

SEOshop introduceert vandaag de nieuwe versie van zijn e-commerceplatform. “SEOshop 2 is eigenlijk een interne API die ook extern werkt en voor iedereen razendsnel is. We zetten een wereldstandaard”, aldus directeur Ruud Stelder.

Het nieuwe platform is ook echt nieuw. Geen doorontwikkeling van wat er was. “Dat is precies wat je bij veel technologiebedrijven ziet gebeuren. Dat ze blijven doorontwikkelen op het product waarop ze ooit begonnen zijn. De core blijft hetzelfde en het zijn de integrators die profiteren van het voortschrijden van de technologie.”

“Kort samengevat biedt de nieuwe infrastructuur drie nieuwigheden. Allereerst is de performance stukken beter. Het hele platform is heel modulair en alles wordt van binnenuit geregeld. De business logic zit in de API. Met gelijke capaciteit kunnen we twee keer meer doen, want minder bugs. Daarnaast is het designteam anderhalf jaar bezig geweest om de workflows voor webwinkeliers stukken beter te maken. Ze gaan heel veel tijd besparen. Het derde en laatste punt is betere connectiviteit.”

In een wereld waarin e-commerce steeds mobieler wordt, is snelheid van websites allesbepalend. Een webwinkel begint op met laden op honderd tot driehonderd milliseconden (tussen 4G en 3G). De hele site moet binnen een seconde zijn ingeladen omdat hij anders niet aan Googles mobile ranking eisen voldoet. En dus lager scoort in de zoekresultaten.

“Nu Apple, Google en Samsung eigen payment-oplossingen hebben, zul je zien dat mobiel betalen ook steeds belangrijker wordt.”

Het huidige SEOshop-platform biedt onderdak aan 150 apps. Webwinkeliers voegen functionaliteit aan hun shop toe met een muisklik. “We investeren door in het systeem om bij de top van de wereld te behoren. Daarnaast heeft dat, niet onbelangrijk, ook een aanzuigend effect onder ontwikkelaars. De besten werken graag met systemen die aan de laatste standaarden voldoen.”

Foto: eosmaiajohanna (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

John de Jong

Goed nieuws! Hier was het wachten op.

Jaques

Dat is goed nieuws!

Nicole

Eindelijk is de langgekoesterde update gelanceerd. Al heel vaak werd een gigantische verbetering aangekondigd, dus het zal benieuwen in hoeverre dit het verschil zal maken. Er zijn natuurlijk veel meer factoren van belang die een goede webshop maken of kraken, maar dit lijkt veelbelovend! Als er zoveel tijd en energie in is gestopt dan zullen de geschetste verwachtingen waarschijnlijk niet uit de lucht zijn gegrepen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond