Deel dit artikel
-

Sequoia start accelerator in Europa

De vooraanstaande investeerder Sequoia begint een acceleratorprogramma in Europa. De Amerikanen gooien hun hengel uit in de vijver van zeer prille techbedrijven.

Belangstellende techbedrijven kunnen zich sinds gisteren aanmelden voor deelname aan het mentorprogramma. Op 8 april sluiten de deuren daarvoor en op 23 mei gaat de Europese accelerator van start. De Amerikaanse editie van Arc volgt aanstaande zomer.

Start-ups die meedoen, krijgen op voorhand een investering van een miljoen euro van Sequoia.

De Europese begeleiding vindt plaats vanuit het kantoor in Londen. Dat zit daar sinds 2020.

Amerikaanse investeerders hebben hun ogen laten vallen op de Europese markt. Hier zouden tegen redelijke waarderingen nog goede investeringen te doen zijn. Zeker bedrijven in de pre- en early-seed fase vinden maar moeilijk geldschieters. De reden is dat Europese investeerders niet graag geld steken in bedrijven die amper tot geen geld verdienen en zichzelf nog moeten bewijzen. Amerikanen nemen het risico makkelijker en accepteren dat niets met succesgaranties komt.

Om dit segment in Nederland te bedienen, lanceerde Shamrock Ventures een nieuw fonds met daarin tien miljoen euro.

Sequoia wil na het mentorprogramma niet per se doorinvesteren in de deelnemers, maar wil wel vooraan zitten voor het geval ze een krent in de pap vinden.

Het Arc-programma staat onder leiding van Jess Lee (foto).

Foto: Fortune Live Media (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond