Deel dit artikel
-

Shopfuncties Instagram verder uitgebreid

Instagram breidt de mogelijkheden voor e-commerce op zijn platform verder uit. Afgelopen week werden weer nieuwe functies geïntroduceerd die gebruikers moeten bewegen om meer producten te bestellen.

In 2017 lanceerde Instagram al eens Instagram Shopping. Retailers konden toen berichten plaatsen met een tap to view-knop in de linkerbenedenhoek van een begeleidende foto. Wanneer de gebruiker daarop drukt ziet hij wat het product kost en hoe hij het kan bestellen.

Daar is nu ook de mogelijkheid aan toegevoegd om producten die in video’s worden getoond te bewaren in een ‘shopping selection’, een soort boodschappenlijst, waarna die eventueel besteld kunnen worden.

In september werden al zogenoemde productstickers gelanceerd in het onderdeel Stories, zodat consumenten sneller producten kunnen ontdekken. Ook is er een winkelkanaal in Explore bijgekomen, een gepersonaliseerde pagina met favoriete onderwerpen. Adidas en Hugo Boss bieden via Stories producten aan.

Instagram test ook een nieuw ontwerp van het shopping tabblad op zakelijke profielen.

Liet Instagram zich in het verleden bij voorkeur inspireren door Snapchat, voor e-commerce lijkt Pinterest het grote voorbeeld. Dat bedrijf nam vorige maand nog afscheid van zijn Buyable Pins, waarmee bezoekers van de site rechtstreeks afgebeelde producten bij retailers konden bestellen. Daarvoor in de plaats komen Product Pins. Het belangrijkste verschil is dat de prijzen dynamisch variëren, afhankelijk van wat elders wordt aangeboden, en gebruikers ook informatie krijgen over de beschikbaarheid van de producten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond