Deel dit artikel
-

Shopify ‘groter’ dan Amazon

Webwinkels die op Shopify draaien hebben samen een groter bereik dan Amazon, zo laten nieuwe cijfers van Similarweb zien.

Het databedrijf onderzocht het bereik van de twee internationale e-commerceplatformen en constateert de inhaalslag.

In de drie maanden tot juli 2021 verwerkten webshops op die Shopify draaien samen 1,16 miljard unieke bezoekers. Bij Amazon was dat in dezelfde periode 1,1 miljard. Naar verwachting zal het gat tussen de twee verder uitlopen.

Overigens zijn Shopify en Amazon niet een op een met elkaar te vergelijken. Beiden exploiteren wel een platform waar derde partijen hun spullen mee kunnen verkopen. Bij Amazon gebeurt dat op de sites zelf, bij Shopify moeten winkeliers eerst zelf de hele winkel inrichten op een eigen domein.

Niettemin lijken de diensten in grote lijnen wel op elkaar. Het zijn allebei platformbedrijven en Shopify biedt ook aanvullende diensten zoals fulfillment en financiering die Amazon ook biedt.

Foto: Daniel Weinand (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Daniel Markus

Dit is toch niet nieuwswaardig? Het zijn twee totaal verschillende zaken. Ja het gaat beide over ecommerce, maar daar houdt het ook wel op. Er vloeit geen enkele actie of urgentie voort uit dit bericht. Het is zoiets irrelevants als, waarde van Bitcoin stijgt sneller dan van online marketing agencies. Uit zo’n vaatje kun je eindeloos tappen. Wat komt hierna voor bericht?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond