Deel dit artikel
-

Shopify haalt 100 miljoen dollar groeigeld op

Shopify rondt zijn derde financieringsronde af en haalt daarmee honderd miljoen dollar op. Een groot deel van het geld wordt gebruikt om meer fysieke winkels naar het digitale domein te brengen.

Een aantal grote investeerders koopt zich in bij e-commerceplatform Shopify. Dat gaat naar verluidt tegen een waardering van een kleine miljard dollar, al zegt het bedrijf daar zelf niets over.

Shopify is een centraal gehost systeem waarmee abonnees eenvoudig een eigen webwinkel kunnen inrichten. Daarvoor betalen ze een klein bedrag per maand. Ondernemers kunnen de grafische en technische inrichting van de winkel verfijnen naar eigen inzicht met behulp van de plug-ins van derden. Het Nederlandse SEOshop is vergelijkbaar qua opzet.

Zo’n tachtigduizend winkels maken gebruik van het systeem. Zij realiseren dit jaar gezamenlijk rond de anderhalf miljard dollar aan omzet.

Ondernemers die het online kanaal willen betreden, hebben kortweg drie keuzes: een compleet eigen winkel laten bouwen, hun assortiment op het platform van derden aanbieden (bijvoorbeeld: Amazon, eBay, bol.com, Zalando) en, als derde, hun winkel als een bouwpakket in elkaar zetten op een eigen domein. Wat WordPress, Tumblr en Medium doen voor online uitgeven, doet Shopify voor e-commerce.

Het nieuw verworven kapitaal wordt geinvesteerd in het POS-systeem. Winkeliers in de fysieke wereld kunnen hierbij op bijvoorbeeld een tablet een webwinkel inrichten. Klanten kunnen zo ook rondneuzen tussen de artikelen die niet in de winkel liggen, want in een magazijn of een ander filiaal. De POS-oplossing (point of sale) werkt met het voorraad- en kassasysteem van de winkelier.

Shopify wil over een paar jaar naar de beurs.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond