Deel dit artikel
-

Shopify introduceert ‘one-page checkout’

E-commerceplatform Shopify brengt een noviteit uit die ervoor moeten zorgen dat minder shoppers uitstappen in de checkout.

Het bedrijf uit Canada voert introduceert de zogeheten ‘one-page checkout’. Consumenten krijgen enkel nog één pagina te zien waarop ze details moeten invoeren om een transactie af te ronden. Klikken van de ene naar de volgende pagina is niet meer nodig.

Hoe klein zo’n stapje ook lijkt, voor shoppers is de de checkout het grootste uitstapmoment tijdens het aankoopproces. Redenen daarvoor zijn divers. Zo mist men een beeld van de beschikbare verzendopties, de kosten voor verzending of informatie over wijze van betalen. Spotify analyseerde data uit zijn Pay-module, de straat langs de virtuele kassa, en bouwde de nieuwe checkout.

Voor grotere winkels, de Plus-merchants, zijn de Checkout-extensietools vernieuwd. Het bedrijf legt uit: “In plaats van het bewerken van de code in het checkout.liquid thema bestand, kunnen Shopify Plus-merchants nu apps installeren om nieuwe functionaliteiten aan de checkout toe te voegen via een nieuwe Checkout Editor. Die is voorzien van eenvoudige drag-and-drop functies en gebruiksvriendelijke brandingtools.”

Shopify presenteerde de nieuwigheden zojuist tijdens de Winter ’23 Edition, een event waarbij de leiding zijn roadmap tegen het licht houdt voor belangstellende.

De koers van het bedrijf steeg in de coronaperiode tot een factor vijf, maar is sinds het eerste kwartaal van 2022 weer teruggekeerd naar iets boven pre corona-niveau. Volgende week woensdag presenteert het de financiële resultaten over het vierde kwartaal van 2022.

Shopify behoort internationaal, ook in Nederland, tot de grotere e-commerceplatformen. Anderen zijn onder meer Lightspeed, Magento, Prestashop en WooCommerce.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond