Deel dit artikel
-

Shopify komt met hardware kassa

Nederlandse webshops met Shopify kunnen binnenkort een kassaterminal van het bedrijf in hun fysieke winkel plaatsen. Het iPad-achtige apparaat helpt klanten persoonlijker te bedienen en offline en online kanalen versmelten.

Shopify is bezig de zelfontwikkelde point of sale-hardware internationaal uit te rollen. Na Amerika en Engeland verscheen het toestel vorige week in Duitsland. Volgens countrymanager Mel van Lieshout is Nederland binnenkort aan de beurt, al kan hij daar geen exacte datum aan hangen.

Het iPad-achtige apparaat is met swipes te bedienen en elke medewerker heeft een eigen log-in. De terminal kan overweg met lezers van bankkaarten, barcodescanners en bonnenprinters. Shopify Payments zit er in verwerkt, wat inhoudt dat betalingen in de winkel via iDeal of andere gangbare betaalsystemen worden afgerekend.

De kassa zou vooral voor omnichannel retailers nuttig zijn, zo leggen de Amerikanen uit (video). Klanten kunnen bijvoorbeeld in de webwinkels items aanschaffen en bij een fysieke winkel afhalen. Omgekeerd werkt ook: in de bakstenen winkel iets leuks zien en van de medewerker de hyperlink naar de shop per e-mail ontvangen. Of: in de winkel items kopen, niet beschikbare items in het webwinkelmandje stoppen en dan alles thuis laten afleveren.

Achter dit systeem zit niet enkel een shoppingengine, maar ook een marketingmodule. Bezoekers van een winkel kunnen hun naam en mailadres in het klantenbestand laten opnemen voor reclame of een loyaltyprogramma. Maar ook: iemand die een filiaal van keten XYZ bezoekt kan ook in zijn aankoopgeschiedenis laten opzoeken welk eerder gekocht item welke keur of maat had.

De uitrol van Shopify POS is onderdeel van een verbreding van het dienstenpakket. Op middellange termijn kan Shopify in Nederland kredieten gaan verstrekken of een eigen fulfillmentcentra bouwen, zo verklapt de routekaart (PDF, p25) en bevestigt Van Lieshout.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond