Deel dit artikel
-

Shopify koopt fullfillmentspecialist

Shopify zoekt in Amerika de concurrentie met Amazon met de overname van Deliverr. Dat exploiteert nu tachtig warehouses voor klanten en ontwikkelt software voor het gebruik daarvan.

Met de overname is 2,1 miljard dollar gemoeid. Daarvan zal tachtig procent in contanten worden afgerekend en twintig procent in aandelen Shopify.

De bedrijven maakten het voornemen tot de transactie zojuist bekend bij de publicatie van de kwartaalcijfers van het e-commercebedrijf.

Deliverr wordt gebruikt door verkopers die actief zijn op onder meer Walmart, eBay, Wish en Shopify.

Shopify begon als leverancier van webwinkelsoftware en groeit uit tot een e-commerceplatform à la Amazon. Bij de Canadezen kunnen winkeliers nog steeds hun eigen shop inrichten, maar ook diensten als fullfillment, logistiek en voorraadfinanciering afnemen. Dat is overigens enkel in Noord-Amerika.

De omzet steeg in de eerste drie maanden van 2022 met 22 procent tot 1,2 miljard dollar. De handelswaarde die winkeliers via het platform realiseerden groeide met ruim de helft tot 43 miljard dollar.

Onder de streep schrijft Shopify rode cijfers: 1,5 miljard dollar. Zonder bijzondere en eenmalige lasten bedraagt de nettowinst 251 miljoen dollar. Het bedrijf heeft 7,3 miljard dollar in kas.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond