Deel dit artikel
-

Shopify over de miljard dollar kwartaalomzet

De kwartaalomzet van e-commerceplatform Shopify gaat voor het eerst over de miljard dollar. Bij zijn klanten kwam 35 procent meer aan betalingen binnen: 42 miljard dollar.

Techbedrijf Shopify is een van die bedrijven bij wie de coronacrisis geen windeieren heeft gelegd. Retailers en andere consumentgerichte bedrijven zagen zich genoodzaakt hun – niet zelden – eerste webshop op te tuigen en wendden zich tot het SaaS-platform uit Canada.

Dat de tractie aanhoudt, is af te leiden uit de kwartaalcijfers die vanmiddag verschenen. Het bruto handelsvolume dat zijn klanten realiseerden in de maanden tot eind september kwam uit op 41,8 miljard dollar. Bij de helft daarvan handelde Shopify ook de betalingen af, iets waar het ook geld aan verdient.

Shopify’s eigen omzet steeg in een jaar met 46 procent naar 1,1 miljard dollar. Het verdient geld met het verhuren van digitale puien en functionele webwinkelruimte, alsmede aan de verhuur van de kassa en aan marketingdiensten. Aangezien het bedrijf vanuit de cloud werkt, kan het hoge winstmarges realiseren. Een extra, nieuwe klant brengt amper extra kosten met zich mee. De brutowinst steeg met vijftig procent tot 609 miljoen dollar, een marge van vijftig procent op de omzet.

Netto bleef er 103 miljoen dollar winst over in het kwartaal.

Het e-commerceplatform is bezig zijn bereik in de fysieke wereld uit te breiden. Nederland is het derde land waar een zogeheten POS-systeem werd geïntroduceerd: een kassa voor in fysieke winkels die direct is gekoppeld met de back-end van de webwinkel, het magazijn en de marketingafdeling.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond