Deel dit artikel
-

Shopify presenteert glanzende cijfers

De koers van het aandeel Shopify steeg donderdag met meer dan 20 procent nadat het Canadese e-commercebedrijf de resultaten over het derde kwartaal rapporteerde die de verwachtingen overtroffen.

De winst per aandeel bedroeg 24 dollarcent, waar 14 cent werd verwacht. De omzet bedroeg 1,71 miljard versus 1,67 miljard verwacht.

Het bruto-omzet of het totale volume van aangesloten verkopers, steeg in het kwartaal met 2 procent tot 56,2 miljard.

De nettowinst voor het kwartaal bedroeg 718 miljoen, of 55 cent per aandeel, vergeleken met een verlies van 158,4 miljoen, 12 cent per aandeel, in het kwartaal van een jaar geleden.

De solide resultaten komen deels door bezuinigingen. Twintig procent van zijn personeelsbestand kwam op straat te staan en Shopify verkocht zijn logistieke eenheid aan supply chain software startup Flexport. De verkoop van Deliverr, het laatste-mijl bezorgbedrijf dat Shopify afgelopen mei, leverde 2,1 miljard op.

Tijdens het kwartaal kondigde Shopify ook nog een samenwerking aan met Amazon waarmee zijn verkopers snel en gratis Prime-levering kunnen regelen. Shopify investeerde ook in online marktplaats Faire.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond