Deel dit artikel
-

Shopping komt naar YouTube Shorts

Net als bij TikTok wordt het ook bij YouTube Shorts mogelijk om vanuit de stream met korte video’s aankopen te doen bij webwinkels.

YouTube introduceert deze dagen daartoe een nieuw advertentieformaten dat specifiek is gericht op Shorts. Er komt ook een nieuwe opzet van het programma waarmee de Google-dochter inkomsten deelt met influencers.

Enkele weken geleden, bij de presentatie van de kwartaalcijfers, kondigde Google deze nieuwigheden reeds aan. De verdeelsleutel van reclame-omzet uit Shorts wordt begin 2023 bekendgemaakt.

Het techbedrijf heeft haast met het commercieel uitbouwen van Shorts. De korte video’s kregen in de interface van YouTube al een apart tabblad om het gebruik te kanaliseren en het succes verder uit te diepen. Maandelijks zien 1,5 miljard gebruikers de videootjes.

Shorts groeit sneller dan de reguliere videotak en er zitten nog vrij weinig reclameposities in. Dat verklaart Googles haast. Daar komt bij dat videocampagnes rondom Shorts tientallen procenten beter scoren dan rondom reguliere, longform video’s.

Foto: Anthony Quintano (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond