Deel dit artikel
-

ShoppingTomorrow richt zich op retailmedia

Het kennisnetwerk voor e-commerce ShoppingTomorrow richt een nieuwe expertgroep in. Deze richt zich specifiek op het opkomende domein van retailmedia, het met reclame exploiteren van digitale schapruimte.

Het is de eerste expertgroep voor het jaar 2021 die bekend wordt voor ShoppingTomorrow. De groep staat onder leiding van Bas Oudejans van CitrusAd en John Molendijk, Robin Vinkesteyn en Femke Fecken van Unfoldr.

Voor middelgrote tot grote e-tailers is retailmedia een extra bron van inkomsten en voor adverteerders een vehikel om dichtbij de kassa te adverteren. De plaats van de commerciële uiting kan de adverteerder zelf bepalen. Dat varieert van homepage tot productgroepen, zoekresultaten en rondom de checkout.

Oudejans legt per e-mail uit: “Online retailmedia is eigenlijk digital advertising op een e-commerceplatform. Dit is voor veel retailers een nieuwe tak van sport. Als je het als retailer op een succesvolle manier wil gaan opzetten dan zul je goed moeten nadenken over een aantal basisvragen: Welke middelen middelen kan ik ter beschikking stellen? Hoe moeten deze geprijsd worden? Welke mensen heb ik nodig? Hoe ga ik het organiseren? Hoe ga ik om met technologie en data? De expertgroep kan helpen bij het beantwoorden van deze vragen.”

“Mede door de opkomst van technologie die het makkelijker maakt voor retailers begint online retailmedia momentum te krijgen. Zowel grote als kleinere retailers beginnen de kansen te zien hoe ze op een efficiënte manier hun inkomsten kunnen vergroten. Ook merken willen meer aanwezig zijn op e-commerceplatformen vanwege de inzichten rondom data en de goede campagneresultaten. Het ontstaan van gespecialiseerde bureau’s die advies geven aan merken en retailers onderstreept het momentum.”

Foto: gomainstream (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond