Deel dit artikel
-

SIDN doorbreekt grens van 3 miljoen .nl-domeinnamen

De driemiljoenste .nl-domeinnaam is vrijdagmiddag door SIDN geregistreerd. Het .nl-domein is het op 3 na grootste landendomein ter wereld.

Vivian Lam, een Nederlandse ontwerpster registreerde de domeinnaam vivianlam.nl. De allereerste geregistreerde .nl-domeinnaam was cwi.nl op 1 mei 1986. Deze is nog steeds actief. Gemiddeld worden er ruim 1.700 .nl-domeinnamen per dag geregistreerd.

In totaal zijn er wereldwijd 250 landendomeinen. Met 3 miljoen registraties doe het nl-domeinnaam het niet slecht. Al moet het .de (ruim 12 miljoen), .cn (bijna 12 miljoen) en .co.uk (bijna 7 miljoen) nog voor zich dulden als het om aantallen gaat.

Volgens het SIDN staat Nederland wel op de eerste plek als er wordt gekeken naar aantal domeinnamen per inwoner. Op iedere 5 inwoners is er 1 registratie.

Het afgelopen jaar is het aandeel particulieren dat een .nl-domeinnaam aanvroeg met 4 procent toegenomen ten opzichte van de zakelijke markt. De motivatie die de ondervraagde Nederlandse consumenten opgaven in een onderzoek door SIDN was dat ze zich serieuzer willen profileren op het internet.

Uit het jaarverslag van SIDN bleek dat het aantal .nl-domeinnamen vorig jaar een groei kende van 23 procent.

De .nl-domeinnamen zijn de langste met gemiddeld 16 karakters. Bij andere TLD’s is dat 13.

Deel dit bericht

1 Reacties

vlad drac

Hoe meer tld's erbij komen, hoe waardevoller de .nl domeinen. In die zin maak ik me niet druk om de plannen van ICANN. Hebben de .info, .biz extensies iets kunnen wegnemen van de populariteit van .nl of .com? Niets, integendeel, Hoe meer tld's, hoe groter de chaos en hoe waardevoller de sinds jaar en dag bekende extensies als .nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond