Deel dit artikel
-

Siemens neemt low code-ontwikkelaar Mendix over voor 600 miljoen euro

Siemens neemt de Nederlandse applicatieontwikkelaar Mendix over voor 600 miljoen euro. De overname moet volgend jaar zijn voltooid.

Mendix blijft onder zijn eigen naam opereren, maar het bedrijf wordt wel onderdeel van de zogenoemde Digital Factory van Siemens. Voor de Duitse industriereus is het een logische overname nu de industriële wereld aan de digitaliseren is. Siemens gaat er dan ook van uit dat Mendix een versnelling zal geven aan de ontwikkeling van Internet of Things en software voor het digitale grootbedrijf.

Zelf omschrijft het bedrijf zich als een ‘cloudplatform voor low-code en AI-ondersteunde applevering’. Low code wil zeggen dat er niet op de traditionele manier wordt geprogrammeerd, met behulp van grafische elementen. Mendix zegt een van de pioniers van low code te zijn.

Het Rotterdamse bedrijf werd in 2005 in Rotterdam opgericht, maar tegenwoordig zit het hoofdkwartier in Boston, Massachusetts. Mendix telt 500 werknemers. Grote klanten zijn onder meer Analogic, KLM, Philips, Koninklijke DSM en de Universiteit van Pennsylvania.

Begin deze maand nog sloot het bedrijf zijn beste kwartaalresultaat ooit af, al werden geen cijfers gepubliceerd.

‘Ik realiseer me dat deze overname als een grote verrassing komt,’ schrijft CEO en medeoprichter Derek Roos vanuit Boston op zijn blog. ‘Maar geen ander bedrijf als Siemens weet beter de fysieke en digitale werelden te koppelen.’

Siemens leverde recentelijk nog de centrale besturingsinstallatie (CBI) en de stationssystemen (SSY) voor de Noord/Zuid Lijn,

Een beursgang had gekund, schrijft Roos, maar de investeringen vanuit Siemens zijn veel groter.

Deel dit bericht

1 Reactie

Burth

Nederland-Uitverkoopland!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond