Deel dit artikel
-

‘Sigrid Kaag gebruikt sociale media het beste’

Van de huidige coalitie communiceert demissionair minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken het beste via sociale media. Zij gebruikt vooral Twitter en LinkedIn om te communiceren met de bevolking. Op nummer 2 staat zorgminister Hugo de Jonge, op 3 premier Mark Rutte. Stef Blok (Economische Zaken en Klimaat) eindigde als laatste. Dat blijkt uit een onderzoek door de bureaus The Young Digitals en Mocca.

Ministers gebruiken sociale media heel verschillend, blijkt uit het onderzoek. Sommige ministers maken geen tot nauwelijks gebruik van media als Twitter, LinkedIn, Facebook en Instagram, terwijl op de accounts van anderen meerdere keren per dag een bericht verschijnt. Twitter is daarbij het meest populair: alle ministers hebben een account op dit kanaal.

Interactie is er echter weinig: ministers reageren niet tot nauwelijks op posts of reacties van anderen.

De jury begrijpt dat er schroom is actief te discussiëren via sociale media: de reacties op de posts van ministers zijn vaak beledigend. Maar er zijn wel degelijk inhoudelijke reacties.

De ministers krijgen dan ook lage cijfers voor hun gebruik van social media. Minister Sigrid Kaag scoort het hoogst. Dat komt vooral doordat ze op LinkedIn wél interactie aangaat. Hekkensluiter Stef Blok gebruikt sociale media verreweg het minst. Hugo de Jonge kreeg de meeste reacties op berichten op sociale media, zoals viel te verwachten in het coronajaar.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond