Deel dit artikel
-

Sim only populair in Nederland

Sim only abonnementen in Nederland zijn relatief goedkoop. Ons land kenmerkt zich voornamelijk door een ruime keuze aan zogenoemde ‘Do It Yourself’ (DIY) sim only abonnementen waarbij de consument zelf de hoogte van minuten, sms-berichten en het datategoed kan bepalen. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

De gemiddelde prijs van abonnementen met een mobiele telefoon is wel hoger dan in andere Europese landen. Dat verklaart mede de opkomende populariteit van sim only. Voornamelijk abonnementen met high-end toestellen zijn in Nederland vaak tussen de tien en dertig procent duurder. Ook bij middensegment- en budgettelefoons ligt de gemiddelde prijs van veel bundels tientallen procenten hoger dan in omringende landen.

Naast de forse prijs van abonnementen inclusief mobiele telefoon, werkt ook de kwaliteit van toestellen mee met de populariteit van losse toestellen en sim only abonnementen.

Voor abonnementen van circa 300 minuten met een databundel van 0, 500 of 2000 MB is men in Nederland goedkoper uit dan het gemiddelde in West-Europa. Bij abonnementen van ongeveer 180 minuten zijn de versies met 0 tot 2 GB tussen de 10-25 procent goedkoper dan het gemiddelde van geheel West-Europa. Een ander leuk gegeven is dat Nederland 1,22 toestel per inwoner heeft, vijftig procent van die toestellen betreft een smartphone. In totaal wordt per simkaart in Nederland 107 minuten of sms-berichten gemiddeld verbruikt per maand.

Deel dit bericht

1 Reactie

a.zekhnini

Ik wil graag een abonnement sim only

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond