Deel dit artikel
-

Singles Day levert 9,2 miljard dollar op in de eerste vijf minuten

Partners van Alibaba hebben bij Singles Day, het jaarlijkse koopjesfeest dat vandaag in China is begonnen, in de eerste vijf minuten al 9,2 miljard dollar omgezet.

Singles Days ging middernacht van start met een muzikaal extravaganza in de zuidelijke miljoenenstad Shenzhen, waaraan ook internationale sterren als Kobe Bryant, actrice Scarlett Johansson en David Beckham deelnamen. Voor het eerst doen ook Taiwan en Hong Kong mee.

Een kleine 40.000 handelaren bieden gedurende 24 uur zo’n 6 miljoen producten aan van 30.000 merken. De verwachting is dat er dit jaar 20 miljard dollar wordt omgezet, tegen 14 miljard vorig jaar.

Naast Alibaba zijn er ook nog andere partijen die producten tegen extra lage prijzen aanbieden, waaronder JD.com. Daarmee is het totale bedrag dat wordt omgezet nog vele malen groter.

Net als vorig jaar wordt het merendeel van de bestellingen, 84 procent, via mobiele apparaten opgegeven.

De omzet van Singles Days is veel hoger dan die van Black Friday en Cyber Monday in de VS. Cyber Monday is wat Jack Ma van Alibaba in 2009 inspireerde om een eigen variant voor de Chinese markt te ontwikkelen.

Net als vorig jaar zijn Amerikaanse retailers er vroeg bij met hun jaarlijkse aanbiedingen. Wal-Mart, Target en Office Depot lopen vooruit op Thanksgiving (24 november), wanneer het feestseizoen officieel begint.

Het lijkt er trouwens op dat de Amerikaanse verkiezingen dit jaar de verkopen negatief hebben beïnvloed. Volgens Adobe Digital Insights ligt de verkoop in de eerste week van november slechts 2 procent hoger dan vorig jaar. Omgerekend komt dat neer op zo’n 8,61 miljard dollar. Analisten hadden op meer groei gerekend.

Op verkiezingsdag daalde de omzet zelfs 3,8 procent naar iets meer dan een miljard. Amerikanen hadden deze week duidelijk wat anders aan hun hoofd. Adobe baseert zich op data van 17,6 miljard bezoeken aan webwinkels.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond