Deel dit artikel
-

Singles Day nog niet echt een begrip in Nederland, maar haalt Sinterklaas naar voren

Ruim een derde van de Nederlanders is bekend met Singles Day en het merendeel van de consumenten doen in het kader van deze dag aankopen met Sinterklaas of Kerstmis in het achterhoofd. Dat blijkt uit onderzoek van Thuiswinkel.org.

Het oorspronkelijke idee achter Singles Day, waarbij vrijgezellen zichzelf in het zonnetje zetten, vindt in Nederland echter nog weinig navolging; slechts 2 procent van de Nederlandse vrijgezellen koopt een cadeau voor zichzelf.

Op hetzelfde niveau als Black Friday zit Singles Day dan ook nog niet. Waar de meeste winkels, zowel online als in de winkelstraat, al bezig zijn met de voorbereidingen op het Amerikaanse koopjesfestijn, is het aantal (web)winkels dat Singles Day heeft omarmd nog een stuk kleiner.

Veel consumenten grijpen dit jaar Singles Day echter al wel aan om inkopen te doen voor Sinterklaas en Kerstmis. Van de Nederlanders die de aanbiedingen op 11 november gebruiken om cadeaus te kopen, doet 54 procent dat om aankopen te doen voor Sinterklaas en 68 procent voor kerst. Daarnaast zegt twee derde van de Nederlanders die hun sinterklaas- of kerstaankopen nog moeten doen, dat ze bereid zijn om op Singles Day te kopen als er een mooie aanbieding voorbijkomt.

bol.com biedt bijvoorbeeld fikse kortingen op duizenden producten op 11 november onder de noemer I Love Me. Vanaf vandaag krijgen klanten elke dag al een extra aanbieding voorgeschoteld.

Het vertrouwen dat een bestelling in het kader van Singles’ Day op tijd wordt afgeleverd, is hoog; slechts 6 procent van de ondervraagden verwacht dat deze niet op het aangegeven levermoment wordt bezorgd. Thuislevering is ten slotte ook rondom Singles’ Day veruit favoriet bij online aankopen: drie kwart van de respondenten kiest voor deze optie.

In de VS is de situatie niet anders dan in Nederland. Slechts 24 procent van de Amerikaanse retailers doen iets met Singles Day. Reden is dat Singles Day samenvalt met Veterans Day en Thanksgiving al eind november wordt gehouden.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond