Deel dit artikel
-

Sites BankGiro Loterij en de VriendenLoterij aan achterkant vernieuwd

De BankGiro Loterij en de VriendenLoterij hebben beide hun website geheel vernieuwd. De sites draaien op het nieuwe CMS XperienCentral van GX Software. Daardoor kunnen alle data via één centrale plek worden ontsloten.

Functionaliteiten die voor de ene loterij worden ontwikkeld, kunnen een-op-een worden gebruikt door de andere loterij. Zo maakt de BankGiro Loterij nu gebruik van de verbeterde Mijn-omgeving die binnen de VriendenLoterij werd gebouwd. Andersom kan de VriendenLoterij nu ook trekkingsuitslagen real-time opvragen, een functionaliteit die is geïnitieerd door de BankGiro Loterij.

De twee loterijen hebben echter verschillende backofficesystemen, zoals het CRM-systeem, het systeem dat alle beschikbare loten bijhoudt en het systeem dat trekkingsuitslagen genereert. Al deze systemen zijn gekoppeld aan XperienCentral.

Bezoekers profiteren van de koppeling van de backofficesystemen. Wanneer een bezoeker op de website inlogt, kan hij in één oogopslag zijn persoonlijke gegevens inzien, loten kopen of upgraden, en zijn gewonnen prijzen opvragen.

De oplevering van de nieuwe websites van de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij maakt deel uit van een groter geheel. Novamedia, de moederorganisatie van de loterijen, heeft in januari namelijk een meerjarig contract gesloten met GX Software voor zowel het CMS XperienCentral als de online-engagementsoftware BlueConic.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond