Deel dit artikel
-

Six Pack: ‘We gaan door, ook zonder T-Mobile’

T-Mobile bouwt niet meer mee aan de nationale infrastructuur voor mobiel betalen. De vijf resterende partijen nemen de kosten voor investering over.

Per 1 november heeft T-Mobile Nederland zich teruggetrokken uit Six Pack. ABN Amro, ING, Rabobank, KPN en Vodafone blijven hun gezamenlijke initiatief steunen maar verwachten nu wel dat de eerste dienst later dan verwacht op de markt komt, op zijn vroegst in 2013.

Programmadirecteur Wim Westerhof van Rabobank: “T-Mobile wil geen aandeelhouder zijn in de bv-op-afstand die de infrastructuur bouwt onder het mobiele betaalsysteem. We rekenen er wel op dat ze SIM-kaarten gaan leveren, zodat wanneer we de markt op gaan toch landelijk dekkend zijn.”

De woordvoerder van T-Mobile: “We trekken ons terug omdat we te weinig aanknopingspunten zien in de gevergde investeringen en de verwachte opbrengsten.”

Hierin komt naar voren dat de partijen het oneens zijn over de rol van de b.v. achter Six Pack. Vijf partijen willen er een organisatie van maken die op afstand staat van het betaalsysteem. De b.v. moet een faciliterende rol innemen waarbij eventuele winsten terugvloeien naar het bedrijf om terug te investeren in verdere uitbouw van het platform. T-Mobile heeft een minder lange adem en lijkt de nieuwe organisatie te zien als een puur commerciële onderneming.

T-Mobile: “We geloven wel in mobiel betalen, het NFC-ecosysteem en dat dat toegevoegde waarde biedt. Maar we hebben andere ideeën over hoe je dat naar de markt brengt. Later zullen we daar vanuit Deutsche Telekom meer over zeggen.”

Westerhof zegt dat de namen Six Pack en Travik blijven bestaan.

Er zijn derde partijen zijn die willen investeren in Six Pack. “Daar nemen we afstand van. Dat gebeurt op korte termijn niet.”

Deel dit bericht

2 Reacties

T.Geerts

Erg jammer. In mijn optiek een gemiste kans voor T-Mobile om aan het begin te staan van de mobile commerce ontwikkelingen. Kijken ze weer de kat uit de boom terwijl de rest investeert/doorpakt?

Aart

…en de telco-marge verdampt…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond