Deel dit artikel
-

Sixt verkoopt belang in DriveNow aan BMW

De weg is vrij voor een fusie tussen de autodeeldiensten Car2go en DriveNow nu autoverhuurder Sixt zijn belang in laatstgenoemde heeft verkocht aan BMW.

Met de transactie is bedrag gemoeid van 209 miljoen euro. BMW Group betaalt dat aan de autoverhuurder, met wie DriveNow in 2011 als 50/50-jointventure op de markt werd gebracht. De deal wordt naar verwachting in het tweede kwartaal afgerond.

Duitse media melden dat hiermee de laatste drempel is genomen die een fusie van Daimlers Car2go (Wikipedia) en BMW’s DriveNow (Wikipedia) in de weg stond.

Na de fusie blijven de afzonderlijke merken DriveNow en Car2go gewoon bestaan. De bedrijven zouden in de nieuwe constellatie afspraken kunnen maken over wie welke markt, vaak zijn dat grote steden, wel of niet krijgt. Dat voorkomt dubbele marketingkosten.

DriveNow en Car2go exploiteren een netwerk van kleine auto’s die in een stad verspreid staan opgesteld. De auto’s worden vaak voor kortere periodes gehuurd, voor kwartieren of uren. Daar is de prijs ook naar. Car2go, wel actief in Nederland, rekent 31 cent per minuut.

Uit de kwartaalcijfers die Daimler gisteren publiceerde kwam naar voren dat zijn app-gebaseerde mobiliteitsdiensten, waaronder Car2go, Mytaxi en Moovel, in het derde kwartaal 15,9 miljoen klanten vervoerden. Dat is een toename van 116 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Foto: FaceMePLS (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond