Deel dit artikel
-

Met de Skindr app heb je binnen 48 uur een afspraak met dermatoloog

Besmettelijke huidaandoeningen, zoals schurft, kunnen met de Skindr app vroegtijdig herkend en behandeld worden zonder verwijsbrief van de huisarts. De app is nu ook in Nederland verkrijgbaar.

Oprichters Jochen Boeykens (voormalig acnepatiënt en IT-ondernemer) en Annelies Avermaete (dermatoloog in ziekenhuis Sorgsaam, Terneuzen), sloegen twee jaar geleden de handen ineen om dermatologen meer flexibiliteit te geven in hun agenda. Ze ontwikkelden het online platform en de app waarmee het team van dermatologen inmiddels 10.000 patiënten in België hebben geholpen met hun huidproblemen. Patienten hoeven alleen een foto te maken van het huidprobleem.

Skindr linkt je direct met de meest geschikte dermatoloog voor jou. De dermatoloog onderzoekt het probleem en stelt binnen 48 uur een advies met behandelplan op.

Volgens de oprichters kan meer dan 95 procent van de patiënten volledig online geholpen worden, waardoor de druk bij praktijken en ziekenhuizen wordt verlicht. Tevens werkt de app drempelverlagend: bij huidaandoeningen waar men zich voor zou kunnen schamen, maar bijvoorbeeld ook een SOA, is het minder spannend om een online consult in te plannen dan een fysieke afspraak.

De app is geen vervanging van het traditionele consult, eerder een aanvulling. In gevallen zoals bijvoorbeeld het verwijderen van een verdachte moedervlek, is altijd een bezoek aan de praktijk of ziekenhuis nodig. Met Skindr wordt de wachttijd voor een afspraak ingekort naar gemiddeld 48 uur en ben je direct in contact met een dermatoloog zonder verwijsbrief van de huisarts.

De prijs voor een Skindr consult is 39 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond