Deel dit artikel
-

Skoda zet internet in als verkoopkanaal

Autofabrikant Skoda heeft in Nederland een webwinkel voor nieuwe auto’s geopend. De autofabrikant wil de mogelijkheden van internet als verkoopkanaal meer benutten.

Op de site is het mogelijk de Fabia Edition tegen een vaste prijs te kopen. In de toekomst wordt het aantal te kopen modellen in de webwinkel uitgebreid. De rol van de dealer wordt in dit distributiesysteem op een lager pitje gezet.

Tot voor kort werd het internet primair gezien als informatiebron voor autokopers. Skoda meent dat de tijd rijp is om internet in te zetten als verkoopkanaal. Om er zeker van te zijn dat de auto echt aan alle wensen voldoet, kunnen potentiële kopers  online een proefrit boeken in Leusden bij de importeur van Skoda. De Fabia Edition kost 12.495 euro inclusief btw. Nu de rol van de autoverkoper hiermee is uitgeschakeld, is onderhandelen ook niet meer nodig.

De dealers blijven wel betrokken bij de online verkochte auto’s . Kopers krijgen hun auto geleverd door een dealer in de buurt. Het onderhoud en de service wordt uitgevoerd door een dealer van Skoda.

Om vragen van kopers te beantwoorden is er voor Skoda een callcenter ingericht.

bron foto: Hugo90 (CC)

Deel dit bericht

7 Reacties

Jeroen van der Schenk

Skoda claimt tevens de eerste te zijn in Nederland. Dat is natuurlijk niet zo, want http://www.nieuweautokopen.nl is er al een jaar of twee schat ik. Ik vraag mij oprecht af hoelang de dealers gaan zitten wachten. Ga zelf ook online auto's verkopen…

Stef Key

@ Jeroen: http://www.nieuweautokopen.nl bestaat inderdaad al een tijdje, maar Skoda is wel het eerste merk/importeur die internet direct als verkoopkanaal inzet. De auto's worden volgens mij gewoon door de dealers afgeleverd wat dus verder voor de sales niet veel zal uitmaken, het is dus in ieder geval geen bedreiging.

Arie Hoekstra

Heerlijk zo'n initiatief van de importeur. Skoda is niet de eerste importeur die zoiets flikt, Opel was de eerste met de Agila.Neemt niet weg dat een dergelijke actie te stom voor woorden is. Een importeur staat ten dienst van haar dealernetwerk ten behoeve van ondersteuning in marketing activiteiten. Her en der vallen dealerbedrijven om, omdat ze hun hoofd nauwelijks boven water kunen houden. Komt de importeur (met haar eigen dealerbedrijven lees PON) met een geintje. Ze hebebn blijkbaar niets te doen daar in Leusden. Leuk idee laten wij onze eigen dealeretwerk gaan kanibaliseren, moeten ze gedacht hebben.Het is trouwens een ongelooflijk lelijke auto die Fabia, daar wil je zelfs niet dood ingevonden worden. Overigens kun je naast autokopen.nl al enige tijd terecht bij http://www.autos4sale.nl  

Joris - Conversive

Een leuk sportdak en een eigen tekst op de achterklep en natuurlijk de prijs vind ik persoonlijk een overweging om online te bestellen. The world is changing zou ik zeggen.  Voor iedereen die wel enthousiast is, je kunt deze actie als affiliate promoten en de verkoopcommissie opstrijken!

freek

Overigens draaide deze actie van renault toch ook al iets meer dan een maand geleden?   http://www.claimjeclio.nl/  Was van de Renault importeur ism 3 dealers..

Martijn

Schiet lekker op zo, ze hebben er volgens de teller al 1 verkocht.

Diana

Even voor de goede orde, als het gaat om de eerste of wat dan ook, is dit toch echt de volgorde volgens mij en dan even zonder Nieuweautokopen.nl maar gewoon importeurs die iets proberen: SsangYongdirect.nl, De Opel met de Agila actie, De Renault met de Claimjeclio actie en nu Skoda.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond