Deel dit artikel
-

Skypers kunnen met Paypal geld uitwisselen

Gebruikers van Skype kunnen straks via betaalprogramma Paypal geldbedragen naar elkaar 'overmaken'. Deze manier van bankieren heeft met name voordelen voor kleine internationaal opererende bedrijven die gebruik maken van Skype, meent Alistair Shrimpton, die bij Skype verantwoordelijk is voor onder meer de Nederlandse markt.

Paypal en Skype zijn beiden eigendom van eBay. Veilingsite eBay kocht Skype vorig jaar september voor een bedrag van naar schatting zo’n 4,1 miljoen dollar. De mogelijkheden van integratie van de diensten Skype, Paypal en eBay werden toen door eBay als belangrijke reden voor de overname genoemd.

Volgens Shrimpton is het een wijdverbreid misverstand dat die integratie met name betrekking heeft op de integratie van Skype en eBay. "Dat is niet de belangrijkste reden voor de overname,” aldus Shrimpton tegen Emerce. De drie diensten zijn op veel meer manieren met elkaar te combineren. “Integratie van PayPal en Skype is bijvoorbeeld zeker zo veelbelovend.”

Paypal is volgens Shrimpton op dit moment de belangrijkste betaalmethode voor Skype-gebruikers als het gaat om het kopen van Skype-credits. PayPal biedt echter meer mogelijkheden, zegt Shrimpton. “Een interessante nieuwe mogelijkheid is om gebruikers straks de mogelijkheid te geven om elkaar via PayPal te betalen.”

Ongeveer dertig procent van de Skypers gebruikt het belprogramma ook zakelijk. Met name kleinere bedrijven die internationaal opereren maken gebruik van de telefoondienst, zegt Shrimpton. Voor dat soort bedrijven biedt de mogelijkheid om betalingen te verrichten via Skype met PayPal voordelen volgens hem.

Shrimpton deed geen uitspraken over wánneer de nieuwe betaalmogelijkheid van Paypal in Skype werkelijkheid is. Op een aantal weblogs is een demo te zien van een nieuwe versie van Skype met daarin een Paypal betaalknop (zie onder meer: golem) De demo is getoond op de eBay developers conferentie die plaatsvond van 10 tot 12 juni in Las Vegas.

Skype en eBay
Vanaf maart is het voor Nederlandse verkopers op eBay mogelijk een SkypeMe button te plaatsen. Op Marktplaats.nl was dit al eerder mogelijk. Gisteren maakte Meg Whitman, de CEO van eBay, bekend dat nu ook Amerikaanse verkopers op eBay de mogelijkheid hebben om een SkypeMe button op hun site te plaatsen. Potentiele kopers kunnen zo via Skype communiceren met verkopers. Het plaatsen van een SkypeMe button is mogelijk in veertien productcategorieën.

Hoeveel mensen gebruik maken van de Skype-mogelijkheid op Marktplaats en eBay kan een Nederlandse woordvoerder van de veilingsites niet zeggen. Wel geeft de woordvoerder aan dat vooral in de duurdere productcategorieën gebruik wordt gemaakt van de SkypeMe-button.

Deel dit bericht

3 Reacties

Hans-Peter Harmsen - Oberon

Die jongens van EBay zijn goed bezig. Overigens: ik denk dat je een paar nulletjes bent kwijtgeraakt. Voor 4.1 miljoen had ik Skype ook wel willen kopen. Skype zelf heeft het over 2.6 miljard. http://about.skype.com/2005/09/ebay_to_acquire_skype.html

Eric

Betalen met Paypall via Skype is een prima idee, alleen wordt er nu al op het internet de vraag gesteld of er op deze manier geen gat in de beveiliging ontstaat waardoor Hackers de beschikking kunnen krijgen over de gebruiker zijn Paypall geld. Via Jordan de nieuwsbrief van CodeProject (Grote Visual Studio.Net developers community op 't internet met ruim 3 miljoen leden) werdt ik op het Blog van Preston Gralla op TechSearch Blog, gewezen welke schrijft over dit onderwerp.  http://techsearch.cmp.com/blog/archives/2006/06/is_skype_paypal.html?loc=networking_and_telecom  

peter

Ik sluit me aan bij eric.Mij is het al overkomen, een hacker verschafte zich toegang tot mijn paypal account en heeft geld doorgesluisd naar zijn eigen rekening waarvan ik slechts een gedeelte (1/3) van paypal heb teruggekregen.KIJK UIT MET JE (electronisch) GELD !!!Kanttekening: Paypal is slachtoffer in dergelijke gevallen maar u helemaal!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond