Deel dit artikel
-

Skyscanner lanceert nieuwe beste-prijs-tool

Volgens Skyscanner is het niet meer zo dat vliegtickets een x aantal weken van tevoren het goedkoopst zijn. Dit verschilt per route. Daarom heeft de metazoekmachine een tool ontwikkeld die per traject de gunstigste periode om te boeken aangeeft.

Hiervoor werden miljoenen boekingen van Nederlanders via skyscanner.nl geanalyseerd. Het gaat om de 142 populairste routes in 2017 met vertrek vanaf een Nederlandse luchthaven.

Als je bijvoorbeeld een vlucht van Amsterdam naar Lissabon wilt, dan adviseert Skyscanner om 21 weken voor vertrek te boeken om gemiddeld 22 procent op de gemiddelde prijs te besparen. Voor Amsterdam-Rome is dat 24 weken van tevoren, maar vanaf Eindhoven naar de Italiaanse hoofdstad is rond 16 weken voor vertrek het gunstigste moment. Voor Amsterdam-Denpasar is 15 weken voor vertrek het beste boekingsmoment. Daarmee kun je 9 procent besparen op de gemiddelde ticketprijs.

Overigens geven partijen als Google en Hopper al advies over het beste boekingsmoment, maar dat gaat dan over een paar dagen eerder of later vertrekken.

Het onderzoek van Skyscanner is hier te vinden en is gebaseerd op economy class-tickets.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond