Deel dit artikel
-

Slack neemt HipChat en Stride over

De consolidatieslag op de markt voor zakelijke berichtendiensten is volop gaande. Slack neemt zijn grootste concurrenten HipChat en Stride over van Atlassian. Om ze ook maar meteen uit de roulatie te halen.

Atlassian neemt ook een klein belang in het bedrijf, mogelijk met het oog op de voorgenomen beursgang ergens in 2019.

Slack CEO Stewart Butterfield maakte de overname via Twitter bekend. Daarop liet VP Product Management Joff Redfern weten dat de overname de ‘beste manier voorwaarts’ is.

HipChat blijft nog tot 15 februari 2019 bestaan, dit om klanten de gelegenheid te geven een overstap te maken.

De huidige revival van groupware is voornamelijk te danken aan softwareontwikkelaars die in het verleden bij voorkeur IRC-chat gebruikten om met elkaar te communiceren. Softwareteams werken vaak decentraal en hebben behoefte aan een universele oplossing voor al hun interne communicatie.

Frustratie hierover leidde enkele jaren geleden tot de ontwikkeling van HipChat. Oprichters Chris Rivers, Garret Heaton en Pete Curley werkten enkele jaren terug voor Plaxo en werden tureluurs van de vele ontoereikende communicatiemiddelen. Curley vertelde dat toen Plaxo door kabelbedrijf Comcast werd overgenomen, men verwachtte dat die wel een professioneel communicatieprogramma zou hebben. ‘Bleek dat ze in hoofdzaak AOL Instant Messenger gebruikten. Dus zijn we zelf maar iets gaan ontwikkelen’, aldus Parker in een interview.

In 2017 heeft Atlassian een nieuwe chatapplicatie gelanceerd die steviger moest concurreren met Slack en Microsoft Teams. Stride combineert elementen van collaboratieapps als Jira, BitBucket en Confluence. Zelfs videovergaderen is mogelijk. Toch sloeg dit product niet aan en rivaal Slack begon verder om te stomen dankzij een betere integratie met toepassingen van derden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond