Deel dit artikel
-

Slack vandaag naar de beurs

Het Amerikaanse bedrijf achter het zakelijke chatprogramma Slack krijgt vandaag een notering aan de New York Stock Exchange, maar dan wel als een zogeheten direct listing. Daarbij worden de bestaande aandelen in één keer publiek verhandelbaar gemaakt en worden geen nieuwe aandelen uitgegeven.

Alleen de bestaande aandeelhouders kunnen hun aandelen verhandelen via de beurs. Ondanks de direct listing moet Slack wel elk kwartaal zijn resultaten publiceren.

Het is dezelfde formule als van Spotify. De drie banken die de beursgang van Spotify hebben begeleid – Morgan Stanley, Goldman Sachs en Allen & Co. – zijn ook betrokken bij de beursgang van Slack.

Slack gaat vandaag van start met een openingskoers van 26 dollar, waarmee de waarde van het bedrijf zo’n 15,7 miljard dollar is.

Het bedrijf is verliesgevend – tot nu toe 140 miljoen euro per jaar – en waarschuwt voor toenemende operationele kosten om nieuwe klanten aan te trekken. Het bedrijf heeft een oorlogskas van 800 miljoen dollar. In totaal zijn er meer dan 88.000 betalende klanten en een half miljoen organisaties gebruiken de gratis versie van de dienst.

Grootste externe aandeelhouders zijn Accel (24 procent), Andreessen Horowitz (13 procent), Social Capital (10 procent) en SoftBank (7,3 procent).

Slack is voorlopig wel de laatste belangrijke tech IPO. Airbnb zou eveneens een direct listing overwegen, maar niet op de zeer korte termijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond