Deel dit artikel
-

Slechts kwart procent van Nederlanders downloadt nog ‘gratis’ video of muziek

Minder dan een kwart van de Nederlanders downloadt nog wel eens gratis videocontent muziek of spellen. De opkomst van streaming heeft de noodzaak van downloaden steeds geringer gemaakt. Dat blijkt uit cijfers van het Consumer Insights-panel van Telecompaper.

In november 2019 gaf 77 procent van de Nederlanders aan dat zij geen gratis content meer downloaden. Twee jaar eerder was dit nog 72 procent.

Nog altijd gebruikt 6 procent van de Nederlanders wel eens een torrentsite om gratis content te downloaden. Ook nieuwsgroepen (usenet) of FTP (file transfer protocol, downloaden van een andere server met gebruikersnaam en wachtwoord) worden nog wel eens ingezet.

Van de in omvang dalende groep mensen die nog wel eens gratis content downloadt, geeft de meerderheid aan dat ze dit het afgelopen jaar minder frequent zijn gaan doen. Bij de grootste groep mensen is dit, niet verrassend, omdat het eenvoudiger geworden is om betaalde varianten van de gewenste content te downloaden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Peter Dekker

Het is dus 23 procent en niet 0,25 procent.

Arjan

Ik betaal voor Netflix, een groot Ziggo pakket met kanalen, Spotify, YT Premium, Amazon Prime, Videoland, Blendle en nog wat zaken. Je zou zeggen je bent gevrijwaard om muziek en video te consumeren. Maar soms heb je apparaten die niet zo werken. Denk aan kinderspeelgoed, waar je een MP3tje op moet zetten. Of je maakt een video voor een begrafenis waar je muziek onder wil zetten. Of een oudere tablet van de kids die offline moet werken. Voor die situaties heb je niks aan al je streaming abonnementen. Ik erger me kapot dat ik dan terug moet naar Torrents (met alle meuk en gevaren vandien) om iets simpels te regelen. Erg jammer dat dat niet gefaciliteerd kan worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond