Deel dit artikel
-

WWDC22: Slechts twee iPads werken met Stage Manager

Stage Manager, een van de belangrijkste vernieuwingen van iPad OS, blijkt alleen te werken op iPads met minimaal een M1 chip, wat inhoudt dat op dit moment slechts twee iPads (de vorig jaar verschenen iPad Pro en de iPad Air 5) ondersteuning hiervoor bieden.

Apple kondigde Stage Manager gisteren aan voor zowel Macs als iPad OS. Het betreft een nieuwe multitask-ervaring die apps en vensters automatisch organiseert. Voor het eerst kunnen iPad gebruikers aan de slag met overlappende vensters, zoals ze gewend zijn van macOS.

Het venster waarin je werkt verschijnt in het midden, terwijl de andere geopende vensters aan de linkerkant staan. Zo schakel je snel en gemakkelijk tussen taken. Je kunt vensters ook groeperen als je werkt aan bepaalde taken of projecten waarbij je verschillende apps gebruikt.

Toch was er tussen de vele aankondigingen ook beter nieuws: Safari op Macs kan webpagina’s nu ook in het Nederlands vertalen en in landschapmodus werkt FaceID voortaan ook op de iPhone.

iOS 16 blijkt niet te werken op iPhone 6S, SE van 2016 en de iPhone 7-telefoons uit 2016. Je hebt dus een nieuwer toestel nodig.

In fora wordt vooral geklaagd over de exorbitant hoge prijzen van de nieuwe MacBooks met M2 chip. Apple vraagt voor de nieuwe Air 1519 euro, de nieuwe Pro kost minimaal 1619 euro. Apple blijft de vorige Air met M1 chip dan ook verkopen voor 1219 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond