Deel dit artikel
-

Slim Lowlands toilet geeft voedingsadviezen

Bezoekers van het Lowlands Festival komend weekend kunnen gebruik maken van Smart Toilets in Rabobanks restaurant Brasserie 2050. Deze slimme wc’s meten een aantal gezondheidsaspecten. Op basis daarvan krijgen bezoekers een suggestie voor een gerecht dat past bij een gebalanceerde voedingsbehoefte. Het menu is ‘toekomstbestendig’.

Een bezoek aan imecs smart toilet geeft meer informatie over je gezondheid dan je misschien denkt, stelt Rabo. Urine, hartslag- en bloeddrukveranderingen bieden inzicht in voedingsgewoontes. Ga je op de wc zitten en meet de sensor in de bril een hoge hartslag? Wellicht kunnen meer vezels en vocht helpen. De ionensensor meet geleiding van je urine en geeft aan dat je wellicht meer vocht binnen moet krijgen. Kortom: ga eens wat vaker naar het (smart) toilet.

De Smart Toilets worden ontwikkeld door imec Nederland, een dochter van imec, de Belgische onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. Imec Nederland is gevestigd in Eindhoven, Wageningen en Nijmegen.

De eerste versie van het toilet die op Lowlands 2019 wordt gepresenteerd is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Rabobank, The Food Line-up, MOJO en imec Nederland.

‘Bij Rabobank zijn we gespitst op innovaties die bijdragen aan het oplossen van het wereldvoedselvraagstuk, op alle fronten, groot en klein’, zo verklaart de bank in een persbericht. ‘Dankzij gepersonaliseerde voedingssuggesties die de Smart Toilets opleveren kunnen we in de toekomst gerichter kijken welke voeding we daadwerkelijk nodig hebben en wellicht, als een verlengstuk van het huidige project, de negatieve impact op het milieu door voedselverspilling verminderen.’

De Smart Toilets worden ontwikkeld door imec Nederland, een dochter van imec, ‘s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. Imec Nederland is gevestigd in Eindhoven, Wageningen en Nijmegen. De eerste versie van het toilet die op Lowlands 2019 wordt gepresenteerd is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Rabobank, The Food Line-up, MOJO en imec Nederland.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond